Tuesday, August 9, 2011

antenatal - 10/8/2011



tadi appointment di An-Nisa', tapi bukan dgn doktor shikin..doktor lagi sorang..ummi pun tak ingat nama dia..kata doktor berat adik dah 3.24kg (besar berbanding aliyah dulu)..aliyah lahir 2.5 kg, cinonet jer...kalau lagi 2 minggu (40 weeks) baru adik keluar, dlm 3.4 kg..doktor pesan kurangkan karbohidrat, mknn berlemak & manis...ummi ni tak berapa nak tinggi, cabaran betul kalau adik big size...kena marah dgn ayah sbb culas mkn vitamin, hemoglobin low..turun 11.1. Demi lahirkan adik, esok ummi consume balik obimin tu..

Ya Allah, hanya kpd Engkau tmpt aku memohon bantuan dan perlindungan, bantulah aku Ya Allah...mudahkanlah aku melahirkan anak keduaku serta mudahkanlah segala urusan..

Wednesday, July 27, 2011

menanti kehadiran adik





hari ni ummi cuti utk buat monthly check up dgn dr shikin, nampaknya adik dah engaged..next appointment 10/8..itupun klu ummi tak bersalin lagi...kata dr shikin : ) duhai anak, ummi doakan adik kuat..begitu juga dgn ummi bila tiba saatnya nanti...aliyah, ayah, tok, aki, tok ayah dan semua...ummi mintak doa dari kalian...

susu kambing dlm fridge masih ada lagi, ummi beli hari tu sedozen...minum sikit2...apa yg tok pesan semua ummi buat..dlm blog ni ummi nak share gambar buah delima yg ummi makan hari tu...kaler dia cantik sgt....bila dpt mkn delima yg kaler merah mcm ni mmg syok....hmm, pregnant kali ni pun ummi suka sgt tengok batu delima merah..tapi tak beli pun, takpe la..tengok je.


Friday, July 8, 2011

aliyah yang dirindu




sudah sebulan lebih aliyah di Pahang, menemani tok yang menjaga cik mah & adik kaisah sofea..ummi dan ayah lalui hari2 yang sunyi tanpa aliyah dan tok..

sewaktu ummi membuat catatan ni, adik bergerak-gerak dalam perut ummi, adik dah besar..hari ni dah 9hb7, ikut jangkaan 15hb8 adik akan bersama kita...adik, bila agaknya adik nak keluar ye...semoga Allah mempermudahkan kelahiran adik ke dunia, dapatlah kakak aliyah menyentuh adik yang kakak aliyah sayang..kakak aliyah suka sgt cium perut ummi yang membesar - geli hati ummi bila kakak aliyah cium tepat di pusat ummi sambil kata 'love jatuh dalam ni'...hehehe....

ummi dan ayah sedang berkira-kira hendak menamakan adik...kakak aliyah dah ada nama, bila ummi tanya, kakak jawab 'muhammad adik'...hehe..takkan itu nama adik, kakak...

kesian kakak aliyah, berjauhan dari ummi dan ayah...selalu menghitung hari ummi cuti...tiap kali ummi balik kampung jumpa aliyah, pasti aliyah akan tanya ummi cuti banyak ke two? hmm...pahitnye nak jawab soalan tu....two aje sayang, sabtu dan ahad...isnin ummi balik KL work....sabar ye sayang...ummi tau aliyah sedih ummi cuti sekejap..

ummi sayang aliyah...




Monday, May 16, 2011

kalau aliyah ada adik Dec 2010 - aliyah akan dpt adik..Insyaallah..

Pernah dlm April 2010 ummi ingin hadiahkan aliyah adik & alhamdulillah, Allah telah memberi rezeki kepada kita sekeluarga..sejak dec 2010, adik telah wujud dalam rahim ummi..alhamdulillah.

sejak mengandung jugak ummi telah tinggalkan hobi ummi, buat cupcakes dan kerja2 baking yg lain..sekarang adik dah 6 bulan lebih, insyaallah dalam bulan Ogos ini kita akan menerima adik sbg ahli keluarga yg baru..kalau mengikut jangkaan di pertengahan ramadhan adik akan lahir..doakan ummi tabah & bersemangat serta sihat utk melahirkan seorg lagi hamba Allah..moga adik nanti sebaik kakaknya, semoga anak2 ummi menjadi anak yg soleh & solehah..

telah lama ummi meninggalkan blog ummi, telah byk sebenarnya cerita2 kita telah berlalu..aliyah sudahpun berusia 3 tahun 6 bulan. suka menyanyi, suka bernasyid di kala ini..berat sungguh perasaan ummi, jika terpaksa berpisah dgn aliyah sekali lagi..kali ini mungkin sehingga adik lahir lahir kerana tok ada tugas di kampung..

anakku sayang aliyah, ketahuilah..ummi sgt sygkan aliyah..ummi sudah acapkali berkorban perasaan kerana terpaksa berjauhan dgnmu..


Friday, June 25, 2010

cuppies - meraikan good news...








ada cerita disebalik cuppies kali ini, pada hari ia sepatutnya diambil, sahabat baikku may yg buat tempahan telah bersalin anaknya yg ke 2..Ibu may, rasa2 je la ye....dah habis pantang esok baru boleh mkn banyak...banyak betul good news ye may..mazwan's birthday & graduation day, newborn baby..all come together...may telah hadiahkan mazwan hadiah birthday yg takde dlm pasaran...baby yg sgt comel...

cuppies - thank you ordered by kak mawar






K. Mawar order 12 biji sbg hadiah kepada kenalannya..1 biji dibuat utk Alisa atas permintaan k. mawar (ketika catatan ini di buat, Alisa telah kembali ke rahmatullah..) Alisa sayang, auntie tak berpeluang langsung bertemu Alisa, maafkan auntie sayang..bahagialah di sana duhai puteri Alisa, duhai puteri syurga...

cheesecake - for Rahidah's family




Thank you kak Idah & harap semua org suka.... : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...